Stops Printing

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #12330
    Barbecue Silver
    Participant

    Hej there!

    Problem: The print just stops and won’t continue. It seems like the first part of the G-code data is executed and the rest is ignored. Or better described: the print pauses without that I hit a pause button 😉
    When I print with pronterface I get this log:

    1368.60mm of filament used in this print
    The print goes:
    - from 0.00 mm to 133.11 mm in X and is 133.11 mm wide
    - from 0.00 mm to 250.00 mm in Y and is 250.00 mm deep
    - from 0.00 mm to 9.90 mm in Z and is 9.90 mm high
    Estimated duration: 99 layers, 0:53:26
    Connecting...
    Printer is now online.
    Using tool 0.
    POSITION HOME: 304.50
    echo:Active Extruder: 0
    Print started at: 12:14:05
    Bed Heated
    Extruder Heated
    Extruder Heated
    Extruder active: 0
    Move to: 0 455.85
    Move to: 0 -455.85
    Move to: 1 442.50
    Extruder active: 0
    Move to: 2 -315.00
    Z SIGMA Homed
    POSITION HOME: 0.00
    echo:Active Extruder: 1
    POSITION HOME: 304.50
    echo:Active Extruder: 0
    POSITION HOME: 0.00
    echo:Active Extruder: 1
    echo:Active Extruder: 1
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
    Resend: 50
    Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    [ERROR] Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    
    Resend: 50
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
    Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    [ERROR] Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    
    Resend: 50
    Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    [ERROR] Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 49
    
    Resend: 50
    e Number is not Lk
    Error:checksum mismatch, Last Line: 50
    [ERROR] Error:checksum mismatch, Last Line: 50
    
    Resend: 51
    Attempted to write invalid text to console, which could be due to an invalid baudrate
     is not Lk
    Error:checError:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 50
    [ERROR] Error:checError:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 50
    
    Resend: 51
    Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 50
    [ERROR] Error:Line Number is not Last Line Number+1, Last Line: 50
    
    Resend: 51

    With the same G-Code data this error occurs always at the same line. But the code looks fine.
    When I use a SD Card with this G-Code, the print just runs fine.

    BUT: The same happens (like randomly) at other prints while using a SD Card. I don’t know what to do? Is there a way to get some debug information from the printer while using the SD card?

    * Latest firmware (v01-1.1.6).
    * Prepared Pronterface like described here.
    * Different SD-Cards are used (also the delivered one)
    * Used different slicers (Slic3r, Cura, Simplify3D) – Happens sometimes there and here

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.